Huurbescherming bij verkoophuis

Is er sprake van huurbescherming bij verkoophuis? Het kan natuurlijk zo zijn dat een verhuurder zijn pand wil verkopen, maar dat er een huurder in zit. Uiteraard krijgt deze huurder huurbescherming en hoeft dus niet de woning te verlaten. De belangrijkste regel binnen huurbescherming bij de verkoop van een woning die ons Nederlands recht kent, is namelijk: ‘Koop breekt geen huur.’. Hiermee bedoelen ze dus dat de verkoop van een woning, niet de huurovereenkomst breekt die is gemaakt met de huurder en de huurder kan blijven wonen in de desbetreffende woning.

Wanneer heb ik recht op huurbescherming?

U als huurder heeft recht op huurbescherming wanneer u een huis, appartement, kamer, woonwagen op vaste plek (geen vakantiepark) of een standplaats voor een woonwagen (geen vakantiepark) huurt. Dit is wel enkel wanneer u een huurcontract heeft voor onbepaalde tijd, of een zogenoemd doelgroepencontract. Dit is een contract waarin staat dat je alleen iets mag huren als je binnen bepaalde doelgroepen valt.

Voordelen Huis verkopen met huurder erin

  • Wij kunnen bieden zonder financieringsvoorbehoud, direct zekerheid dus!
  • Geheel gratis en vrijblijvend brengen wij een bod uit.
  • Beste prijs voor uw woning, zowel laag als hoog verhuurd.
  • Wij kopen woningen in goede en slechte staat van onderhoud.
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening, ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden.
  • Ook met huurdersproblemen zoals huurdersconflicten en betalingsachterstanden kunt u bij ons terecht.
  • Indien gewenst nemen wij na mondelinge overeenkomst direct het contact met de huurders.
  • Wij zijn landelijk actief! In heel Nederland kunt u dus bij ons terecht.
Wat als verhuurder het pand verkoopt?

Wanneer de verhuurder de woning of pand verkoopt verandert er in de eerste instantie vrij weinig voor de huurder. De huurcontracten worden gewoon doorgezet en de huurder mag daar blijven wonen voor zolang het contract duurt. Mocht u als verhuurder het pand graag leeg willen hebben, in enkele gevallen gaat de huurder akkoord met een bepaalde vergoeding en dan kunt u de huurovereenkomst gaan ontbinden. Dit kan bijvoorbeeld een andere betere woning voor minder geld, of een geldbedrag waar u als verhuurder en huurder samen uit moeten komen.

Wij van huis verkopen met huurder erin kopen verhuurde woningen voor onze eigen beleggingsportefeuille. Vraag geheel gratis en vrijblijvend een bod aan bij ons. Mede door onze lange termijnvisie en jarenlange expertise op dit gebied kunnen wij het beste bod uitbrengen op zowel laag als hoog verhuurde panden. Bovendien zijn wij landelijk actief, waardoor u ongeacht waar uw pand is, bij ons terecht kan.