Huurachterstand

Heeft u huurder huurachterstand? Huis Verkopen Met Huurder erin is een landelijke inkooporganisatie van vastgoed in verhuurde staat. Wij beschikken over een lange beleggingshorizon en zijn actief in het aankopen en verkopen van verhuurde appartementen, woningen en bedrijfspanden. Door onze woningen goed te beheren, te onderhouden en te verduurzamen dragen wij bij aan het woongenot en de uitstraling van wijken in heel Nederland. Wanneer er sprake is van bijvoorbeeld een betalingsachterstand wordt het verkopen van een verhuurd appartement of woning vaak gezien als een last. Huurders worden namelijk bescherm met huurbescherming.  Naast het aangaan van een proces kunt u ook uw verhuurd vastgoed verkopen aan Huis Verkopen Met Huurder Erin. Bij ons is huurachterstand geen probleem. Wij staan open voor elke type huurder en situatie. Dien uw aanvraag in en ontvang binnen 8 uur een kosteloos en vrijblijvend bod!

Wat als mijn huurder een huurachterstand heeft?

Bij het aangaan van een huurovereenkomst is de huurder verplicht op tijd huur te betalen aan de verhuurder. Er is sprake van huurachterstand als de huurder al een dag te laat betaalt. Als schuldeiser is het belangrijk om vanaf dat moment de achterstallige huur te vorderen.  Er is dus geen ingebrekestelling of aanmaning vereist.

U kunt als verhuurder ervoor kiezen om een incassobureau in e schakelen. Een incassobureau int de schulden van de huurder. De kosten voor een incassobureau en wettelijke rente worden in rekening gebracht bij de huurder. Indien een huurder alsnog niet de achterstallige huur betaalt, kunt u overgaan op het inschakelen van een deurwaarder. Een deurwaarde kan beslag leggen op de spullen, bankrekeningen of loon van de huurder. Het doel van deurwaarde is de huurder te dwingen tot het betalen van de schulden.

Tot slot kunt u bij een hoge huurachterstand de huurovereenkomst ontbinden. Dit is mogelijk op elk moment, ongeacht de looptijd van de huurovereenkomst. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met een opzegtermijn. Het beëindigen van de huurovereenkomst en de ontruiming moet gevorderd worden bij een rechter. De rechter toets of de wanprestatie ernstig genoeg is voor het ontbinden van de huurovereenkomst. Over het algemeen kan een huurachterstand van 3 maanden tot ontbinding van de rechter leiden. Ook stelselmatig betalen kan een reden zijn voor het opzeggen van de huurovereenkomst.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

 • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
 • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
 • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
 • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
 • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
 • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
 • Actief over heel Nederland.
Ben u geïnteresseerd in het verkopen van uw vastgoed in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

 1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde woning.
 2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
 3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
 4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
 5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
 6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
 7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.