Huis verhuurd zonder toestemming bank

In theorie is het mogelijk om een huis te verhuren zonder toestemming van de bank. U kunt een tweede huis kopen om het huis te verhuren of u koopt een nieuw huis voor uzelf en u verhuurt het oude huis. U kunt dan zoeken naar een huurder een huurcontract afsluiten. De opbrengsten kunt u gelijk in uw zak steken en u hoeft geen rekening te houden met de bank. Maar wanneer de bank erachter komt dat u op een normale hypotheek een huis verhuurt, kunt u gedag zeggen tegen het verhuurde huis.

Gevolgen huis verhuren zonder toestemming bank

De bank kan controleren of een huis bewoond wordt door degene die de hypotheek heeft aangevraagd. De bank kan bij de gemeente aanvragen wie op een bepaald adres woont en gegevens krijgen over dat persoon. Als de gegevens van de bank niet overeenkomen met de gegevens van de gemeente weet de bank dat het huis verhuurd wordt door de hypotheekaanvrager.

Wanneer de bank erachter komt dat een huis verhuurd wordt zonder toestemming kan de bank in actie komen door de lening in te trekken en de hypotheek dus in te trekken. De verhuurder zit dan met een huis die hij niet kan betalen met een huurder die recht heeft op een woning door de huurdersbescherming.

Als een verhuurder een huis wil verhuren moet dit aangegeven worden bij de bank. De afspraken bij een gewone hypotheek zijn anders dan bij een verhuurhypotheek. In het contract van de hypotheek staat met grote letters dat de lening ingetrokken mag worden wanneer het huis verhuurd wordt zonder toestemming. De bank kan het huis verkopen aan iemand anders of zelfs veilen.

Wanneer u een huis gaat verhuren horen deze kosten en opbrengsten te vallen in box 3. In deze box moet u vermogensrendementsheffing betalen voor bijvoorbeeld het verhuurde huis. In box 3 zijn opbrengsten vanuit huur aftrekbaar. Wanneer een verhuurder een huis gaat verhuren zonder toestemming van de bank betaalt hij geen vermogensheffing, omdat het verhuurde huis niet wordt gerekend in box 3.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Oplossingen verhuurd huis zonder toestemming bank

Officieel is het mogelijk om een huis te verhuren zonder toestemming van de bank. De bank kan er alleen achter komen door bij de gemeente te checken wie ingeschreven staat op het adres. De gevolgen hiervan zullen niet leuk zijn voor de verhuurder op zijn zachts gezegd. Huis verkopen met huurder erin kunt u direct helpen in nood. Wij kopen alle soorten huizen op, ook huizen die worden verhuurd zonder toestemming van de bank. We nemen alle problemen en zorgen voor u over met een marktconform bod op het verhuurde huis. Binnen één week kan uw huis verkocht zijn met alle problemen die daarbij komen. Neem vrijblijvend contact op en ontdek wat wij voor u kunnen doen wanneer u een verhuurd huis zonder toestemming van de bank bezit.