Huis verhuren rendement

Bent u van plan om uw tweede huis te verhuren en wilt u weten hoeveel rendement u hierop kunt behalen? De hoogte van het te behalen rendement op het verhuren van uw woning hangt af van het type woning. Namelijk niet iedere woning is rendabel. Bij het willen behalen van een hoog rendement op uw woning is het van belang dat u zelf veel geld inlegt bij de aankoop. Hierdoor is het belangrijk om eerst kosten en opbrengsten met elkaar te vergelijken.

Is het slim om te investeren in vastgoed?

Tegenwoordig levert het geld wat op een spaarrekening staat weinig op. Dit komt door de lage rente. Om deze reden is het slim om dit geld te investeren, in bijvoorbeeld vastgoed. Op lange termijn heeft u hier namelijk veel voordelen van. Het grootste voordeel van het investeren in een tweede woning voor de verhuur, is dat het meteen rendement oplevert. U genereert maandelijks een inkomen waarvoor u weinig tot geen inspanning hoeft te doen. Doordat vastgoed erg waardevast is, kunnen uw opbrengsten in de meeste gevallen alleen maar hoger worden. Tot slot levert het een belastingvoordeel op, zo hoeft over de huuropbrengst geen belasting betaalt te worden, tenzij de woning in box 3 valt.

Wat is een normaal rendement op vastgoed?

Het rendement op vastgoed hangt af van de waarde van het vastgoed en de opbrengst van de huur. Tevens de rente die betaald moet worden aan de bank telt hierbij mee. U moet bij de aankoop van de woning dus al rekening houden met deze factoren. Hierdoor zorgt u voor een zo hoog mogelijk rendement op het verhuren van uw woning. Bij het zoeken van huizen kan al georiënteerd worden over het gemiddelde rendement. Echter kan ervan worden uitgegaan dat de verhuur van een woning per jaar gemiddeld tussen de 3 procent en 6 procent oplevert. Om dit te behalen is het wel van belang dat het huis goed beheert en onderhouden wordt.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Huis verhuren met laag rendement

Wanneer u bij het verhuren van een tweede woning alleen maar nadelen ervaart, zoals bijvoorbeeld een te laag rendement, kunt u ervoor kiezen om uw woning te verkopen. Dit kunt u doen aan een vastgoed partij zoals Huis verkopen met huurder erin. Wij zijn de nationale inkooporganisatie voor de aankoop van panden in alle soorten en staten. Wij nemen zonder problemen uw huis inclusief lopend huurcontract over, bij ons geldt namelijk de wet ‘koop breekt geen huur’. Wij bieden u de beste prijs voor uw verhuurde woning. Wanneer er geen mogelijkheid is om de woning te komen bezichtigen, is dit voor ons geen probleem. Meld u nu bij onze organisatie aan en wij nemen al binnen 8 uur contact met u op.