Huis gekocht huurder wil er niet uit

Heeft u een huis gekocht en wilt de huurder er niet uit? Dan kan dit nog wel is lastig worden vanwege de huurbescherming die de huurder krijgt. Dit betekent onder andere dat wanneer er in een huurovereenkomst wordt vermeld dat de huurder het pand moet verlaten als het verhuurde huis verkocht is, is deze bepaling nietig is.

Kan de huurder uit het pand worden gezet als de verhuurder het pand verkoopt?

Bij verkoop van een verhuurd pand geldt de regel; koop breekt geen huur. Dit houdt in dat wanneer een pand in verhuurde staat wordt verkocht, het huidige huurcontract niet wordt doorbroken. De huurovereenkomst wordt doorgezet en de koper wordt zodoende de nieuwe verhuurder.

Huurder eruit voor groot onderhoud? Het kan mogelijk zijn dat u uw pand groot onderhoud nodig heeft. Mocht dit het geval zijn dan is het mogelijk om uw huurder uit huis te zetten. Dit moet dan echter per deurwaardersexploot of per aangetekende brief. Wanneer de huurder hier tegenin gaat, zal er in een rechtszaak onderzoek gedaan worden naar het desbetreffende pand. Hierin zal u moeten kunnen bewijzen dat groot onderhoud dermate nodig is om uw huurder uit uw pand te krijgen.

Wat te doen als je huurder niet vertrekt?

Wanneer je huurder niet wilt vertrekken uit uw net gekochte verhuurde woning kan dit veel gedoe met zich meebrengen. De huurder wordt enorm beschermd door de huurbescherming en afhankelijk van wat de oude eigenaar van de woning heeft afgesproken in de huurovereenkomst, is de kans groot dat de huurder er voor onbepaalde tijd mag blijven. Mocht dit het geval zijn, is de enige mogelijkheid om nog in onderhandeling te gaan met de huurder. U kan bijvoorbeeld een vergelijkbare of betere woning aanbieden voor hetzelfde geld. Ook kunt u proberen om een vergoeding aan te bieden. Deze vergoeding bedraagt rond de €7000,-. Dit bedrag wijzigt jaarlijks.

Voordelen van Huis verkopen met huurder erin

  • Direct zekerheid, wij bieden namelijk zonder financieringsvoorbehoud;
  • Beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Jarenlange ervaring, huurdersproblemen zijn voor ons geen probleem;
  • Indien gewenst nemen wij na mondelinge overeenkomst direct het contact met de huurders over, zo hoeft u hen ook niet meer in te lichten;
  • Ontvang binnen 8 uur een geheel gratis en vrijblijvend bod;
  • Wij kopen verhuurde woningen in alle soorten en staten van onderhoud en nemen verborgen gebreken voor onze rekening;
  • Ook als er niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij zijn actief over heel Nederland.

Mocht u er met uw huurder niet uit kunnen komen is het verstandig om een huurrecht advocaat in te schakelen die u vakkundig en op maat kan adviseren.

Wij van Huis verkopen met huurder erin kopen verhuurde woningen voor onze eigen beleggingsportefeuille. Mede door onze lange termijnvisie en jarenlange expertise op dit gebied kunnen wij het beste bod uitbrengen op zowel laag als hoog verhuurde panden. Bovendien zijn wij landelijk actief, waardoor u ongeacht waar uw pand is, bij ons terecht kan.