Huis gekocht dat verhuurd is

Heeft u een huis gekocht dat verhuurd is? Wij van Huis Verkopen Met Huurder Erin zijn een landelijke inkooporganisatie voor vastgoed. Wij beschikken over ons eigen vastgoedbeheersysteem. Door onze woningen goed te beheren, te onderhouden en te verduurzamen dragen wij bij aan het woongenot en de uitstaling van wijken in heel het land. Wij zorgen voor directe zekerheid, zonder financieringsvoorbehoud. Vraag kosteloos een vrijblijvend bod aan!

Bent u recent eigenaar geworden van verhuurd vastgoed?

Er zijn enkele factoren waar u rekening mee dient te houden wanneer u een verhuurd pand heeft gekocht. Een verhuurd pand beschikt over huurders en een huurcontract. Als nieuwe eigenaar neemt u de rechten en plichten uit het contract over van de vorige eigenaar. U kunt niet zomaar huurders uit het pand zetten, want ‘koop breekt geen huur’ volgens de wet. Alleen wanneer u in het gekochte pand zelf wilt gaan bewonen, kunt u het huurcontract stopzetten onder bepaalde voorwaarde, zoals de opzegtermijn van 6 maanden. Ook wanneer u als eigenaar renovatiewerk wilt uitvoeren, dan kunt u de overeenkomst beëindigen op het einde van elke driejarige periode. Echter dient u wederom rekening te houden met de opzegtermijn van 6 maanden.

Op zoek naar huurder?

Mocht u op zoek zijn naar huurder dan kan dat met of zonder makelaar. Zonder makelaar dient u een groot netwerk te hebben of tegen betaling advertenties plaatsen op huizensites. Het zoeken naar een verhuurder vereist veel tijd, een makelaar neemt kan het hele proces voor u overnemen. Bij het ontvangen van een nieuwe huurder is het belangrijk om een huurcontract op te stellen en afspraken te maken met de huurder. Er zijn twee soorten huurcontracten, namelijk een huurcontract voor bepaalde- en onbepaalde tijd. Vervolgens is het fijn om te weten of de huurder financieel in staat is om de huur te betalen. Dit kan bijvoorbeeld door een recent loonstrookje op te vragen. Voordelen van een verhuurd vastgoed zijn: maandelijkse huuropbrengsten, waardestijging woning op lang termijn en onderhoud die uitbesteed kan worden. Nadelen daarentegen zijn: risico op wanbetaling, huurbescherming, verkoop duurt langer en het pand kan op korte termijn in waarde dalen.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde woning.
  2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
  3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
  4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
  5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
  6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
  7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.