Hoe kan ik mijn huurder buiten zetten? 

Wanneer u al een tijd huurdersproblemen heeft is het logisch dat u uw huurder buiten wilt zetten. Dit is alleen niet zo makkelijk gedaan, huurders in Nederland genieten van huurdersbescherming. Een huurovereenkomst ontbinden zal dus altijd via de rechter moeten gaan.

Hoe krijg je een huurder uit je huis?

Om te beginnen is het belangrijk te controleren of u een huurovereenkomst heeft voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd. Als het een overeenkomst voor bepaalde tijd mag voor woningen maximaal 2 jaar zijn. Als de huurder er langer zit dan deze 2 jaar wordt de overeenkomst meestal stilzwijgend verlengd voor onbepaalde tijd. Het wordt dan al wel lastig om een huurder uit je huis te zetten. 

Natuurlijk hoef je als verhuurder natuurlijk niet alles te pikken.  Zo zijn de belangrijkste 5 situaties waaruit een kantonrechter aanleiding kan vinden om een huurder buiten te zetten:

 • Een huurachterstand van minimaal 3 maanden (dit is een richtlijn die de rechtspraak hanteert, geen vaste maatstaf.);
 • Wanneer de huurder een wietplantage heeft gestart of andere drugs verkoopt, produceert of verhandelt;
 • U heeft het gehuurde nodig voor dringend eigen gebruik;
 • Wanneer er sprake is van illegale onderverhuur;
 • Wanneer er sprake is van ernstige overlast (bijvoorbeeld geluids-, dieren of stankoverlast zijn).
Kan ik mijn huurder buiten zetten voor dringend eigen gebruik? 

Dringend eigen gebruik betekend wanneer u uw woning zelf dringend nodig heeft. Dit kan zijn om in te wonen, maar bijvoorbeeld ook als er groot onderhoud moet plaatsvinden aan uw pand. Het gaat erom dat uw belangen groter zijn dan die van de huurder. Dat is wat dit ook zo lastig maakt, iemand buiten zetten is natuurlijk niet zomaar een dingetje. 

Voordelen van Huis verkopen met huurder erin
 • Direct zekerheid, wij bieden zonder financieringsvoorbehoud
 • Beste prijs voor uw woning in verhuurde staat
 • Verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening.
 • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden
 • Ontvang binnen 8 uur een geheel gratis en vrijblijvend bod.
 • Wij kopen verhuurde woningen in alle soorten en staten. Dus zowel in goede als slechte staat van onderhoud
 • Wij kopen ook woningen met huurdersproblemen. Dus ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden of overlast.
 • Indien gewenst nemen wij na mondelinge overeenkomst direct het contact over met de huurders. U bent dus niet verplicht hier de huurders over in te lichten, wanneer u geen goed contact heeft met de huurders.
 • Wij zijn landelijk actief, dus u kunt in heel Nederland bij ons terecht.
Mijn huurder gedraagt zich niet als ‘goed huurder’?

Eén van de belangrijkste verplichtingen van een huurder is dat hij of zij zich moet gedragen als ‘goed huurder’. Dit is een breed wat een uitwerking is van het meer algemene beginsel van redelijkheid en billijkheid. Deze open norm geeft een invulling aan de rechtsverhouding en verplichtingen tussen huurder en verhuurder. Dit betekent bijvoorbeeld dat de huurder goed zorg moet dragen over het gehuurde, op moet letten met overlast en netjes op tijd moet betalen.

Wat te doen als de huurder niet vertrekt?

Wanneer het blijkt dat uw huurder niet wilt vertrekken, ondanks dat de huurovereenkomst is ontbonden of op tijd opgezegd (rekeninghoudend met de opzegtermijn), dan kunt u de verhuurder niet zelf ‘met geweld’ buiten zetten. Als dit gebeurt moet u eerst naar de vrederechter stappen. Hij kan daar een vordering tot uithuiszetting uitroepen. Hiermee kunt u als verhuurder de huurder uit uw huis laten zetten. Dit zijn altijd langdurige trajecten die veel tijd kosten en stress opleveren.

Wij van huis verkopen met huurder erin hebben veel ervaring met zulke situaties en weten hoe we zo’n situatie aan moeten pakken. Wij kopen verhuurde woningen aan voor onze eigen beleggingsportefeuille. Mede door onze ervaring en onze langetermijnvisie kunnen wij geheel gratis en vrijblijvend het beste bod op uw pand uitbrengen. Zelfs met huurdersproblemen. We zijn landelijk actief en beheren onze woningen goed. We gaan een lange-termijn relatie aan met onze huurders en zijn ons bewust van goed huurders en verhuurders schap.