Hoe huurprijs bepalen?

Wilt u de huurprijs bepalen? Huis Verkopen Met Huurders Erin is een landelijke inkooporganisatie van verhuurde appartementen en woningen. Bij ons bent u verzekerd van de beste prijs, zonder voorbehoud van financiering. Wij kopen alle type en soorten vastgoed aan, ook wanneer deze niet bezichtigd kan worden of er huurderproblemen zijn. Wij nemen verborgen gebreken voor ons rekening. Huis Verkopen Met Huurder Erin streeft naar een snelle verkoop met directe zekerheid. Dien vandaag nog uw aanvraag in en ontvang binnen 8 uur een geheel kosteloos en vrijblijvend bod!

Bepalen huurprijs

Wanneer u een woning wilt verhuren en de huurprijs gaat bepalen, moet er eerst bekeken worden of uw woning onder een sociale of vrijesectorhuurwoning valt. Dit wordt bepaald aan de hand van de Woningwaarderingsstelsel (WSS). De huurprijs die het Woningwaarderingsstelsel berekent is de kale huurprijs.

Komt uw woning onder de 145 punten uit? Dan valt de woning onder de sociale huur en is de maximum huurprijs gekoppeld aan het aantal punten die de woning waard is volgens de Woningwaarderingsstelsel. Een woning boven de 145 punten, is een woning in de vrije sector. U bent dan vrij om zelf een huurprijs te bepalen.

Het Woningwaarderingsstelsel stelt door middel van een puntensysteem de waarde van woning vast. Het puntensysteem berekend de kwaliteit op onderdelen zoals;

 • De oppervlakte van de woning
 • Het energielabel
 • Het sanitair
 • De WOZ-Waarde
 • Of de woning een rijksmonument is
 • Woonvoorziening voor gehandicapten

Als de huurwoning beschermd is volgens stads- of dorpsgezicht, gebouwd is voor 1945 en u als verhuurder geld heeft geïnvesteerd om de monumentale waarden intact te houden, dan kunt u vijftienprocent boven op de huurprijsvragen. Echter worden hier geen punten voor gerekend in het systeem.

Huis verkopen met huurder erin biedt:

 • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
 • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
 • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
 • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
 • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
 • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
 • Actief over heel Nederland.

U kunt de huurprijs en het puntensysteem verhogen door bijvoorbeeld het uitbouwen van de woning, de woning energiezuiniger te maken of de badkamer en/of keuken op te knappen.

De huurprijs wordt berekend door Woningwaarderingsstelsel excl. servicekosten. Dit houdt in dat de kosten voor service, zoals schoonmaak van gemeenschappelijke ruimtes en gas, water en licht met de huurder wordt afgerekend. Wanneer de woning gestoffeerd en/of gemeubileerd is, mogen de kosten doorberekend worden aan de huurder via de servicekosten. Als de meubels en stoffering niet ouder dan vijf jaar is, dan mag er jaarlijks 20% van de aankoopwaarde doorberekend worden. Is de meubels en stoffering ouder dan vijf jaar, dan mag er van de huidige waarde 20% door de nieuwe huurder betaald worden. Appratuur of materiaal met een langere levensduur hebben een termijn van 10 jaar na aankoop voor de nieuwwaarde.

Een verhuurder mag jaarlijks de huurprijs verhogen. Als de woning onder de sociale huurgrens valt, dan is de woning gebonden aan een maximale huurprijsverhoging. De overheid stelt dit bedrag jaarlijks vast en is gekoppeld aan het inkomen van de huurders twee jaar geleden.

Een huurwoning in de vrijesector mag zelf tot zekere hoogte de huurprijs verhogen. Tenzij er een indexeringsclausule is opgenomen in de huurovereenkomst. In de indexeringsclausule staat het percentage vermeldt waarmee de verhuurder de huur jaarlijks mag verhogen. Vanaf 1 juli 2021 mogen de huurprijzen in de vrije sector maximaal met 2,4 procent stijgen.