Hoe huurder uit huis zetten

Wilt u weten hoe u uw huurder uit uw huis kan zetten? Uw huurder uit uw woning zetten kan alleen wanneer u hiervoor een geldige reden heeft. Wanneer u dit heeft kunt u dit eerst de huurder hierop aanspreken, wanneer de huurder niet verandert kunt u een verzoek tot beëindiging van de huurovereenkomst indienen. Hierbij komt een lang proces kijken, waarnaar u als verhuurder nog steeds weinig zekerheid heeft.

Wanneer mag ik een huurder uit de woning zetten?

U mag een huurder alleen uit uw woning zetten wanneer u hiervoor een geldige reden heeft. Een geldige reden voor het eenzijdig ontbinden van het huurcontract is wanneer de huurder zich misdraagt, er sprake is van een huurachterstand of de woning nodig is voor eigen gebruik. In alle andere situatie is het vrijwel onmogelijk om de huurder uit huis te zetten. Ook wanneer u van plan bent om de woning te verkopen. Dit komt doordat de huurder recht heeft op huurbescherming. Dit beschermt een huurder tegen het eenzijdig ontbinden van de overeenkomst en zorgt er dus voor dat de huurder niet zomaar op straat gezet kan worden.

Wanneer u een geldige reden heeft voor ontbinding van de huurovereenkomst, kunt u hiervoor een verzoek indienen bij de rechter. In de meeste situaties wordt ontbinding van de huurovereenkomst goedgekeurd door de rechter, echter bent u hier zeker niet van verzekerd. Na het indienen van een verzoek tot ontbinding bij de rechter, gaat er een lange periode overheen voordat uiteindelijk een uitspraak gedaan wordt. Dit kan tot wel 6 maanden duren. Tevens zitten er hoge kosten verbonden aan het in schakelen van de rechter. Wanneer het verzoek dus afgewezen wordt, zijn alle in rekening gebrachte kosten voor u als verhuurder.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.
 
Rechtzaak vermijden

In de meeste gevallen kan een huurder dus niet uit de woning gezet worden. Ook wanneer u hier wel een geldige reden voor heeft, bent u nog steeds niet verzekerd van ontbinding van het contract. Om een onzeker en langdurig traject te voorkomen en kosten te besparen, kunt u er daarom voor kiezen om uw verhuurde woning te verkopen. Bij Huis verkopen met huurder erin bent u hiervoor aan het juiste adres. Bij ons bent u verzekerd van het beste bod op uw woning in verhuurde staat. U betaalt bij ons geen makelaarskosten, waardoor hierop ook nog eens duizenden euro’s bespaard worden. Wanneer er geen mogelijkheid is om de woning te komen bezichtigen, is dat voor ons geen probleem.