Gevolgen verhuurder wietplantage

Bent u benieuwd naar wat de gevolgen zijn voor u als verhuurder wanneer de huurder een wietplantage heeft in uw woning? Deze situatie is de grootste nachtmerrie van veel verhuurders, een huurder die de woning gebruikt voor een wietplantage. In de eerste plaats levert dit veel negativiteit op van zowel de buurt, als van de politie en justitie. Wanneer u last heeft van probleemhuurders en niet met de lasten wil komen te zitten, kunt u ervoor kiezen om uw verhuurde woning te verkopen. Bij Huis verkopen met huurder erin bent u hiermee aan het juiste adres. Wij bieden u het beste bod op uw verhuurde woning en besparen u ook nog eens duizenden euro’s aan makelaarskosten. Wanneer het niet mogelijk is om de woning te bezichtigen, doordat huurders bijvoorbeeld niet willen meewerken, kan verkoop aan ons nog steeds doorgaan.

Wat gebeurt er na het vinden van een wietplantage door de politie?

Na de ontdekking van een wietplantage, kan de burgermeester van de betreffende gemeente besluiten om het pand tijdelijk te sluiten. Voor de verhuurder heeft dit tot gevolg dat het pand tijdens deze periode niet verhuurd kan worden, ook niet aan een nieuwe huurder. Dit resulteert in huurinkomsten derving voor de verhuurder. Naast het mislopen van huurinkomsten, zullen er nagenoeg altijd ook kosten gemaakt moeten worden voor het herstellen van de woning. Een hennepplantage leidt vaak tot vocht en waterschade. Daarnaast wordt er vaak schade toegebracht aan de woning zelf, bij het aanleggen van een wietplantage. Dit gebeurt namelijk vaak onzorgvuldig en volgens de weg van de minste weerstand. Hierbij moet u denken aan gaten in plafonds en wanden en schade aan de meterkast voor het (illegaal) aftappen van stroom.

Als verhuurder bent u volgens de wet hoofdelijk aansprakelijk voor de hennepplantage tenzij u kunt aantonen dat u ondanks dat, als verhuurder hebt voldaan aan uw verplichtingen betreft de screening van de huurder en het gebruiksdoeleinde van de huurder. Hierbij kunt u denken aan een identiteitscontrole van de huur, een huurders verklaring of eventueel een verklaring omtrent gedrag van de huurder. Voeg na de controle van deze gegevens de bevindingen altijd toe aan het huurdersdossier van de betreffende huurder. Mocht het misgaan, dan kan dit bijdragen aan het voorkomen van juridische gevolgen voor u als verhuurder. Als u signalen of geruchten ontvangt, betreft mogelijke misstanden in de verhuurde woning, maak hier dan altijd direct een melding van bij de politie.

Als particuliere verhuurder, loopt u altijd risico bij de verhuur van een woning. Veel verhuurders zien een woning voor de verhuur als een aanvulling op het pensioen. In de praktijk is deze manier van extra pensioenopbouw risicovoller dan in eerste instantie gedacht. Naast wanbetaling door de huurder, is het oplopen van schade aan de woning een groot risico. De grootste financiële gevolgen door schade, vloeien voort uit brandschade, al dan niet veroorzaakt door een wietplantage en de schade door het aanleggen en gebruiken van het pand voor een wietplantage. De schade loopt al snel op tot wel tienduizenden euro’s en daarboven op de gemiste huurinkomsten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel verhuurder na verloop van tijd overwegen hun verhuurde woning met huurders erin te verkopen. Dit geeft direct financiële zekerheid en neemt alle zorgen die bij het verhuren van huis komen kijken in één keer weg.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Hoe te handelen in deze situatie?

In deze situatie kunt u als verhuurder op veel manieren handelen. Wanneer u zich bewust bent van de wietplantage in uw woning, kunt u er maar beter zo snel mogelijk bij zijn. Zo kunt er ervoor kiezen om het huurcontract eenzijdig op te zeggen. Hiervoor dient u echter wel een verzoek in te dienen bij de rechter, met de geldige reden. Er gaat echter een lange periode aan voorbij, voordat er daadwerkelijk een uitspraak gedaan wordt door de rechter. Dit zorgt voor een onzekere, lange en kostbare periode. Dit is niet iets waar u als verhuurder op zit te wachten. Daarom wordt er vaak voor gekozen om de huurwoning te verkopen. Dit kunt u doen aan een vastgoedorganisatie zoals Huis verkopen met huurder erin. Wij bieden u directe zekerheid en zorgen voor een snel verkooptraject, indien gewenst kunt u al binnen één week terecht bij de notaris. U kunt met woningen in alle soorten en staten bij ons terecht, tevens met alle soorten huurders. Wij nemen zonder problemen het huidige huurcontract van uw over. Bij interesse in onze diensten, kunt u zich aanmelden via onze website. Wij nemen al binnen 8 uur contact met u op!