Energielabel verkoop verhuurde woning

Het kan heel veel geld schelen en veel tijd besparen bij het verkopen een woning: het energielabel. Het energielabel geeft aan hoe zuinig een woning is opgebouwd. Veel kenmerken aan een woning bepaalt hoe hoog het energielabel is. Het energielabel wordt niet alleen aangevraagd door potentiële kopers, maar het is ook verplicht om het energielabel te hebben bij overdracht van de woning. Bij het verkopen van een verhuurde woning moet u dus een energielabel in handen hebben. Bij Huis verkopen met huurder erin maakt het niet uit welke energielabel uw verhuurde woning heeft, want wij kopen alle soorten woningen op in alle soorten staten met huurder erin.

Wat houdt het energielabel in?

Het energielabel classificeert van A tot G. Klasse G is het meest energie onzuinig en dit houdt in dat het huis waarschijnlijk erg oud is en niet goed is geïsoleerd. Klasse A is het meest energiezuinig en dit houdt in dat het huis waarschijnlijk nieuwbouw is met goede geïsoleerde muren en zonnepanelen. Uw verhuurde woning kan van Klasse veranderen door verbouwing waarbij bijvoorbeeld de isolering wordt verbeterd of een cv-ketel wordt vervangen. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om zonnepanelen te nemen of het glas te vervangen in de woning. Een hoog energielabel kan erg aantrekkelijk zijn voor mensen die het belangrijk vinden om een energiezuinige woning te kopen. Een energiezuinige woning zorgt er namelijk voor dat de energierekening laag blijft, een hoger wooncomfort en minder CO2-uitstoot.

Voordelen energielabel verhuurde woning

Een hoog energielabel is niet alleen handig bij het verkopen van een verhuurde woning, maar ook bij het zoeken van een nieuwe huurder. Het scheelt veel geld voor de huurder wanneer de muren goed geïsoleerd zijn, de cv-ketel weinig energie nodig heeft heeft en de ramen dubbelglas zijn. Wanneer een huurder voor de keuze staat van een woning met klasse A en met klasse G zal de huurder waarschijnlijk kiezen voor de woning met klasse A.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.
 

Aanvragen energielabel verhuurde woning

Sinds 2021 moet u zelf een energielabel aanvragen bij verschillende partijen die de dienst verlenen. Hiervoor moest de energielabel aangevraagd worden bij rijksoverheid, omdat zij bepaalde welke energielabel een woning heeft. Tegenwoordig moet mensen die een energielabel nodig hebben bij een energiespecialist zijn. De specialist zal uw woning inspecteren op energiezuinigheid. In 1-2 uurtjes zal de energiespecialist alle aspecten onderzoeken zoals de muren, de cv-ketel, het glas, eventuele zonnepanelen enz. De specialist zal na afloop met een rapport en een officieel document komen waarin hij bekend maakt in welke klasse energielabel uw woning zit. In het rapport staat ook welke aspecten u kunt aanpassen om de woning energiezuiniger te maken. De kosten voor het aanvragen van een energielabel verschillen per oppervlaktes van een huis, maar de prijzen starten al rond de €190.

Bij het verkopen van een verhuurde woning hoeft u geen zorgen te maken over het energielabel als u de woning verkoopt aan Huis verkopen met huurder erin. We kopen niet alleen alle soorten huizen op in alle staten maar we nemen ook de huurder over. Na een aanvraag kunt u binnen 24 uur een bod krijgen op uw verhuurde woning en binnen één week kunnen we bij de notaris zitten. Neem gerust contact op voor meer informatie.