Courtage makelaar verkoop bedrijfspand

Wanneer u uw bedrijfspand (kantoorruimte, bedrijfshal of winkelpand) wilt verkopen, komt daar vaak een bedrijfsmakelaar bij kijken. Hij of zij zal zorgen dat uw pand op de juiste relevante platformen wordt geadverteerd, bezichtigingen worden gehouden en u dus enigszins ontzorgen bij de verkoop van uw bedrijfspand. De courtage houdt in dat de makelaar een vooraf bepaald percentage krijgt van de verkoopprijs. Dit is bedacht om de makelaar te motiveren het hoogst mogelijke uit de verkoop van uw pand te halen.

Wanneer u een makelaar heeft gekozen die de opdracht voor u gaat uitvoeren, zal er schriftelijk worden vastgelegd wat precies de courtage is. Gemiddeld ligt dit tussen 1,5% en 1,8% van de koopsom met een minimum van €1.500 excl. BTW. Vaak zijn er ook een aantal opstart kosten die hier nog bij komen. Dit zijn kosten voor bijvoorbeeld de fotografie, brochures, borden en de vraagprijs bepaling. Sterk afhankelijk van factoren zoals de verkoopprijs etc. kan het in totaal kan wel tot 2% van de koopsom oplopen. Zodoende kost het u soms duizenden euro’s.

Courtage makelaar verhuur bedrijfspand

Tevens wanneer u een bedrijfspand gaat verhuren, kan er een bedrijfsmakelaar aan te pas komen. De courtages liggen in dit geval weer helemaal anders omdat er geen bedrijfspand verkocht wordt waar een koopsom over betaald wordt. Bij het verhuren ligt de courtage van de bedrijfsmakelaar meestal rond de 15%. Dit houdt in dat van de eerste jaarhuur 15% naar de makelaar gaat. Omdat het vaak over grote bedragen gaat wordt er meestal wel van tevoren afgesproken dat wanneer de jaarhuur boven €100.000,- ligt de courtage dan naar beneden gaat. U zult wanneer het om hoge bedragen gaat ook een makelaar kunnen vinden die het voor 10% wilt doen. De minimale courtage ligt daarentegen weer rond de €1.500,-.

Voordelen van Huis verkopen met huurder erin

  • Direct zekerheid, wij bieden zonder financieringsvoorbehoud
  • Beste prijs voor uw woning in verhuurde staat
  • Verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening.
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden
  • Ontvang binnen 8 uur een geheel gratis en vrijblijvend bod.
  • Wij kopen verhuurde woningen in alle soorten en staten. Dus zowel in goede als slechte staat van onderhoud
  • Wij kopen ook woningen met huurdersproblemen. Dus ook woningen met huurdersconflicten, betalingsachterstanden of overlast.
  • Indien gewenst nemen wij na mondelinge overeenkomst direct het contact over met de huurders. U bent dus niet verplicht hier de huurders over in te lichten, wanneer u geen goed contact heeft met de huurders.
  • Wij zijn landelijk actief, dus u kunt in heel Nederland bij ons terecht
Bedrijfspand zonder courtage of makelaar verkopen?

Dan bent u bij Huis verkopen met huurder erin aan het juiste adres. Wij kopen woningen en bedrijfspanden in alle staten van onderhoud, zowel verhuurd als leegstaand. Wij hebben geen problemen met huurdersproblemen zoals betalingsachterstanden of overlast. Wij onderhouden en verduurzamen onze panden goed om bij te dragen aan het woongenot van de huurders en een goede uitstraling van de wijk. Wij hanteren een transparante werkwijze waarbij goed en duidelijk contact met de betrokken partijen centraal staat.