Belastingen bij verkopen van bedrijfspand

Binnen één dag een vrijblijvend bod op uw verhuurde woning of pand

Bedrijfspand verkopen belasting

Een bedrijfspand verkopen komt veel meer bij kijken dan bij de verkoop van een normaal woonhuis. Bij de verkoop van een bedrijfspanden komen fiscale termen erbij kijken zoals stakingswinst, boekwaarde en oudedagsreserve. De eigenaar van een pand kan een keuze maken om wel of geen btw te betalen bij het verkopen van een bedrijfspand. Dit hangt af of de koper zelf bij de aankoop btw heeft betaalt en van het aantal jaren dat de koper eigenaar is geweest van de bedrijfspand. Daarnaast zijn er meerdere belastingen waarmee de koper en de verkoper rekening moet houden. Lees dit artikel om alles te weten te komen over belastingen bij het verkopen van een bedrijfspand. U kunt contact opnemen voor meer informatie over hoe wij zo voordelig mogelijk uw bedrijfspand kunnen kopen. 

Bij de verkoop van een bedrijfspand moet u overdrachtsbelasting betalen en verder ligt de keuze bij u of u kiest voor vrijgesteld van btw of optie van belaste levering.

belasting

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

 • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
 • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
 • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
 • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
 • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
 • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
 • Actief over heel Nederland.

Belastingen bij verkopen van bedrijfspand

Een bedrijfspand dat langer dan twee jaar gebruik wordt, kan vrijgesteld worden van btw bij verkoop van het pand. Het klinkt misschien tegenstrijdig maar in sommige situaties kan het voordeliger zijn om gebruik te maken van ‘optie van belaste levering’. Na toestemming van beide partijen in de notariële akte betaalt de koper van de bedrijfspand btw. Als de verkoper van de bedrijfspand bij de aankoop btw heeft betaalt, is het voordeliger om te kiezen voor de optie van belaste levering. Wanneer er wordt gekozen voor optie van belaste levering hoeft de verkopen geen voorbelasting te betalen over de jaren dat de verkoper eigenaar is geweest. Op deze manier trekt u de btw van de verkoop af van de voorbelasting. Wanneer de verkoper ervoor hebt gekozen om het bedrijfspand vrijgesteld van btw te verkopen moet de verkopen voorbelasting betalen over de jaren dat de verkoper eigenaar is geweest. 

Voorwaarden
 1. De bedrijfspand moet voor minimaal 90% gebruikt worden voor een btw-belaste doeleinden.
 2. De bedrijfspand moet binnen 10 jaar zijn verkocht aan de nieuwe koper anders is het herzieningstermijn verlopen waarover de voorbelasting verdeeld wordt.
 3. De bedrijfspand moet langer dan twee jaar gebruikt zijn voor de aankoop, dus de bedrijfspand mag geen nieuwbouw zijn of voor andere zaken gebruikt zijn. 

Overige belastingen bij bedrijfspanden

 • Voor al het onroerend goed in Nederland moet OZB-eigenarenbelasting betaalt worden zoals voor particulieren woningen en bedrijfspanden. Al het onroerend goed in Nederland dat niet wordt gebruikt als woning moet zowel OZB-eigenarenbelasting betalen als een OZB-gebruikersbelasting betalen. 
 • Bij het verkopen van een bedrijfspand moet de verkoper belasting betalen over de verkoopwaarde min de boekwaarde. De verkopen van het bedrijfspand ontvangt de verkoopwaarde in box 1, dus de verkoper moet inkomstenbelasting betalen over de waarde in box 1. 
 • Bij het kopen van een bedrijfspand moet de koper overdrachtsbelasting betalen over de verkoopwaarde van de bedrijfspand. 

Huis verkopen met huurder erin

Huis verkopen met huurder erin koopt allerlei soorten vastgoed op in heel Nederland. Wij staan open voor speciale verzoeken maar we kunnen ook snel de standaardprocedure in gang zetten zodat een pand binnen één week verkocht is. Wij helpen u graag bij het verkopen van uw vastgoed met huurders erin door de huurcontracten over te nemen. Verder bepaalt u de voorwaarden van het koopcontract en de duur van het koopproces. Neem vrijblijvend contact op of vraag gratis een waardebepaling aan. 

Waarom aan ons verkopen?

Direct een bod

Wij brengen direct een bod uit zonder bezichtiging.

Direct zekerheid

Onze financiering is gegarandeerd. Directe zekerheid.

Alle soorten woningen

Lastige huurders of verouderd kluspand?

Verhuur specialist

Geen zorgen over de huurders of problemen.

Dé opkoper van verhuurde woningen en bedrijfspanden

Gespecialiseerd in verhuurd vastgoed en verhuurbeheer

Verhuurde woningen

Heeft u één of meerdere verhuurde huizen? Wij kopen zowel losse woningen als portefeuilles.

Verhuurde Studentenpanden

Wilt u af van uw studentenpand(en)? Bij ons geen zorgen over de studenten!

Verhuurde bedrijfspanden

Wij kopen alle soorten bedrijfspanden op. van loods, winkelpand tot kantorengebouw.

Vastgoed & Beleggingspanden

Ziet u uw vastgoed als pure belegging? Ook dan kunt u uw panden bij ons aanbieden.

Bod aanvragen

Vraag direct gratis een vrijblijvend bod aan:

*Uw gegevens worden discreet gebruikt en uitsluitend voor het uitbrengen van het bod (zie privacybeleid). U wordt niet aan mailings toegevoegd. U gaat akkoord met onze voorwaarden.

Wij zijn een landelijke vastgoedorganisatie

Wij beschikken over een landelijke vastgoedportefeuille waarin wij verhuurde woningen, appartementen en panden aankopen als belegging. Wij beschikken over ons eigen vastgoedbeheersysteem waarmee wij de portefeuille maximaliseren en verduurzamen. Zo kunt u dus bij ons terecht met een los verhuurd appartement, maar ook voor de verkoop van uw vastgoedportefeuille met appartementen. Of het nu een appartement met expats betreft of een appartement verhuurd aan studenten middels een kamerverhuurvergunning; u kunt bij ons met elk type huurder terecht voor een soepele en snelle verkoop.

Trusted By

This is a place to showcase the logos of some of your clients

Our Blog

A description of your blog and what the visitor could expect to find in it.

Professioneel advies nodig?

Onze vastgoedspecialisten bieden dagelijks vele verhuurders advies op maat. Mail of bel ons voor vastgoedadvies: