Belasting betalen over verhuurde woning

Binnen één dag een vrijblijvend bod op uw verhuurde woning of pand

Belasting betalen over verhuurde woning

Moet ik belasting betalen over mijn verhuurde woning? Huis Verkopen Met Huurder Erin is een landelijke inkooporganisatie in verhuurd vastgoed. Of het om een studentenpand, huis of bedrijfspand gaat. U kunt ons altijd benaderen voor elk type en soort vastgoed, zelfs als u huurdersproblemen heeft of beschikt over achterstallig onderhoud. Wij zorgen voor de beste prijs voor uw woning en bieden u directe zekerheid, zonder voorbehoud van financiering. Ontvang binnen 8 uur een vrijblijvend bod!

Bij het verhuren van een woning betaalt u extra belasting aan de belastingdienst. Het percentage inkomstenbelasting dat betaalt moet worden verschild per box. De box is onderverdeeld in drie groepen namelijk;

Box 1: Inkomen uit werk en woning

Box 2: Inkomen uit aannemelijk belang

Box 3: Inkomen uit sparen en beleggen.

Eigen woning verhuren

Bij het verhuren van een woning betaalt u inkomstenbelasting uit box 1 of box 3. Als u bijvoorbeeld naar het buitenland gaat en de woning daarom tijdelijk verhuurt, moet u 70 procent van de huurinkomsten opgeven in box 1 als ‘inkomsten uit tijdelijke verhuur’. De gedurende periode dat de woning verhuurd is, behoudt u de hypotheekrenteaftrek. Extra servicekosten die tijdens de verhuurperiode zijn gemaakt, zoals schoonmaakkosten, extra gas, water en licht kunnen opgeven worden als aftrekpost.

Tweede woning verhuren

Verhuurt u een tweede woning en bent u daar niet woonachtig? Dan moet u de WOZ-waarde van de woning opgeven in box 3 onder ‘overig onroerende zaak’. Een tweede woning wordt gezien als een vermogen. De huurinkomsten hoeven hiervoor niet opgegeven te worden.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Deels verhuren

Indien u een woning deels verhuurt, zoals een kamer of verdieping kunt u recht hebben op kamerverhuurvrijstelling en hypotheekrenteaftrek. De woning moet voldoen aan de volgende voorwaarden; Een woning mag niet meer dan €5.668,- huurinkomsten ontvangen in 2021. Ook moeten de verhuurder en huurder ingeschreven staan op het adres van de woning bij de gemeente tijdens de verhuurperiode. Verder mag het verhuurde deel geen zelfstandige woonruimte zijn en mag er geen sprake zijn van een kortdurende vakantieverhuur. De huurinkomsten hoeven dan niet opgegeven te worden. De woning moet het eigenwoningforfait van de gehele woning wel optellen bij belastbaar inkomen in box 1.

Als de woning niet aan de voorwaarde voor kamerverhuurvrijstelling voldoet, dan moet u de WOZ-waarde van het verhuurde deel opgeven als ‘overige onroerende zaak’ in box 3. Het verhuurde deel van de eigenwoningschuld moet ook worden opgegeven als schuld.

Te koop staande woning verhuren

Wanneer een woning te koop staat en via de Leegstandwet wordt verhuurd, betaalt u nooit belasting over de huurinkomsten. Tijdens de verhuurperiode valt de woning onder box 3. De woning heeft geen recht op hypotheekrenteaftrek. Als de verhuurperiode is afgelopen valt de woning in box 1 en kan de hypotheekrente weer worden afgetrokken. Dit geldt enkel tot maximaal 3 jaar nadat u de woning heeft verlaten. Als u de woning verhuurt en extra diensten daarbij aanlevert, zoals ontbijt, verstrekken van handdoeken en linnengoed dan wordt de huuropbrengst belast als ‘inkomen uit overig werk’ of ‘winst uit onderneming’ in box 1. Echter is deze uitzondering afhankelijk van de mate waarin u de service verleent en extra huurinkomsten voor ontvangt.

Waarom aan ons verkopen?

Direct een bod

Wij brengen direct een bod uit zonder bezichtiging.

Direct zekerheid

Onze financiering is gegarandeerd. Directe zekerheid.

Alle soorten woningen

Lastige huurders of verouderd kluspand?

Verhuur specialist

Geen zorgen over de huurders of problemen.

Dé opkoper van verhuurde woningen en bedrijfspanden

Gespecialiseerd in verhuurd vastgoed en verhuurbeheer

Verhuurde woningen

Heeft u één of meerdere verhuurde huizen? Wij kopen zowel losse woningen als portefeuilles.

Verhuurde Studentenpanden

Wilt u af van uw studentenpand(en)? Bij ons geen zorgen over de studenten!

Verhuurde bedrijfspanden

Wij kopen alle soorten bedrijfspanden op. van loods, winkelpand tot kantorengebouw.

Vastgoed & Beleggingspanden

Ziet u uw vastgoed als pure belegging? Ook dan kunt u uw panden bij ons aanbieden.

Bod aanvragen

Vraag direct gratis een vrijblijvend bod aan:

*Uw gegevens worden discreet gebruikt en uitsluitend voor het uitbrengen van het bod (zie privacybeleid). U wordt niet aan mailings toegevoegd. U gaat akkoord met onze voorwaarden.

Wij zijn een landelijke vastgoedorganisatie

Wij beschikken over een landelijke vastgoedportefeuille waarin wij verhuurde woningen, appartementen en panden aankopen als belegging. Wij beschikken over ons eigen vastgoedbeheersysteem waarmee wij de portefeuille maximaliseren en verduurzamen. Zo kunt u dus bij ons terecht met een los verhuurd appartement, maar ook voor de verkoop van uw vastgoedportefeuille met appartementen. Of het nu een appartement met expats betreft of een appartement verhuurd aan studenten middels een kamerverhuurvergunning; u kunt bij ons met elk type huurder terecht voor een soepele en snelle verkoop.

Trusted By

This is a place to showcase the logos of some of your clients

Our Blog

A description of your blog and what the visitor could expect to find in it.

Professioneel advies nodig?

Onze vastgoedspecialisten bieden dagelijks vele verhuurders advies op maat. Mail of bel ons voor vastgoedadvies: