Achterstallig onderhoud verhuurder

Binnen één dag een vrijblijvend bod op uw verhuurde woning of pand

Verhuurder in gebreke stellen/ achterstallig onderhoud verhuurder

Na een aantal jaren kan een huurder gebreken krijgen aan de woning. De meest voorkomende gebreken zijn lekkage, verrotte kozijnen, achterstallig onderhoud enz. Het is een plicht van de verhuurder om gebreken om te lossen en achterstallig onderhoud aan te pakken. Het onderhouden van de woning hoort onder de taken van de verhuurder. 

Achterstallig onderhoud en gebreken oplossen

Een verhuurder heeft een aantal verplichtingen waaraan hij moet houden zoals de woning onderhouden en het woongenot verzekeren voor de huurder. In het huurcontract en in de wet staat afgesproken wat de verhuurder verplicht is om te doen en waaraan de woning moet voldoen. De huurder kan de verhuurder in gebreke stellen wanneer de verhuurder zich niet aan zijn verplichtingen houdt. Hieronder staat uitgelegd hoe een huurder een gebrek aan de woning kan aanpakken.

1. checken verantwoordelijkheid

Check of het gebrek bij de verplichtingen hoort van de huurder of de verhuurder. Een huurder heeft ook verplichtingen om kleine en dagelijks onderhoud op te lossen, maar groot onderhoud hoort onder de plichten van de verhuurder. De huurder kan zelf bekijken of het gebrek te veel moeite of geld gaat kosten om het zelf te doen, anders moet de huurder het gebrek melden bij de verhuurder. 

2. Gebrek melden bij verhuurder

De huurder meldt een gebrek door een brief of telefonisch. Op internet zijn verschillende voorbeeldbrieven te vinden die een opzet geven om een gebrek aan te geven bij de verhuurder. De huurder moet het gebrek op tijd aangeven, want als het gebrek erger wordt zijn de kosten voor de huurder. In de voorbeeldbrief kan de huurder aangeven of het gebrek een spoedgeval is en in welke termijn het gebrek opgelost moet worden. 

3. melden bij huurcommissie

Wanneer de verhuurder geen actie heeft ondernomen in het afgesproken termijn, kan de huurder naar de huurcommissie met het probleem. De huurcommissie kan een huurverlaging geven aan de huurder als het gebrek niet wordt opgelost door de verhuurder. Dit zou de verhuurder moeten stimuleren om het gebrek op te lossen. De huur kan verlaagd worden tot 20% van de oorspronkelijke huur. De woning van de huurder moet sociale huur zijn en de huurcommissie kan geen huurverlaging geven voor overlast van andere huurders. 

4. rechter 

De laatste mogelijkheid voor de huurder is om naar de rechter te stappen. Als huurder heb je recht op woongenot en dat grote gebreken worden opgelost door de verhuurder. Wanneer de verhuurder weigert om het gebrek op te lossen na een melding van de huurder en een huurverlaging kan de huurder naar de rechter stappen. Als de huurder in een vrije sector woning woont kan hij na het melden van het gebrek alleen naar de rechter gaan op het probleem op te laten lossen door de verhuurder. 

Waarom aan ons verkopen?

Direct een bod

Wij brengen direct een bod uit zonder bezichtiging.

Direct zekerheid

Onze financiering is gegarandeerd. Directe zekerheid.

Alle soorten woningen

Lastige huurders of verouderd kluspand?

Verhuur specialist

Geen zorgen over de huurders of problemen.

Dé opkoper van verhuurde woningen en bedrijfspanden

Gespecialiseerd in verhuurd vastgoed en verhuurbeheer

Verhuurde woningen

Heeft u één of meerdere verhuurde huizen? Wij kopen zowel losse woningen als portefeuilles.

Verhuurde Studentenpanden

Wilt u af van uw studentenpand(en)? Bij ons geen zorgen over de studenten!

Verhuurde bedrijfspanden

Wij kopen alle soorten bedrijfspanden op. van loods, winkelpand tot kantorengebouw.

Vastgoed & Beleggingspanden

Ziet u uw vastgoed als pure belegging? Ook dan kunt u uw panden bij ons aanbieden.

Bod aanvragen

Vraag direct gratis een vrijblijvend bod aan:

*Uw gegevens worden discreet gebruikt en uitsluitend voor het uitbrengen van het bod (zie privacybeleid). U wordt niet aan mailings toegevoegd. U gaat akkoord met onze voorwaarden.

Wij zijn een landelijke vastgoedorganisatie

Wij beschikken over een landelijke vastgoedportefeuille waarin wij verhuurde woningen, appartementen en panden aankopen als belegging. Wij beschikken over ons eigen vastgoedbeheersysteem waarmee wij de portefeuille maximaliseren en verduurzamen. Zo kunt u dus bij ons terecht met een los verhuurd appartement, maar ook voor de verkoop van uw vastgoedportefeuille met appartementen. Of het nu een appartement met expats betreft of een appartement verhuurd aan studenten middels een kamerverhuurvergunning; u kunt bij ons met elk type huurder terecht voor een soepele en snelle verkoop.

Trusted By

This is a place to showcase the logos of some of your clients

Our Blog

A description of your blog and what the visitor could expect to find in it.

Professioneel advies nodig?

Onze vastgoedspecialisten bieden dagelijks vele verhuurders advies op maat. Mail of bel ons voor vastgoedadvies: