Aansprakelijkheid verhuurder onroerend goed

Binnen één dag een vrijblijvend bod op uw verhuurde woning of pand

Aansprakelijkheid verhuurder onroerend goed

Bent u eigenaar van een verhuurde woning? Dan is het belangrijk dat u de juiste verzekeringen afsluit voor de momenten waarop u als verhuurder aansprakelijk bent voor schade. 

Wanneer bent u als verhuurder van een woning aansprakelijk? Wanneer er wordt beslist wie of wat er aansprakelijk is voor eventuele schade zijn twee belangrijke aspecten waarnaar wordt gekeken schuld- of risicoaansprakelijkheid.

Schuldaansprakelijkheid houdt in dat ze kijken naar of de schade is veroorzaakt door iemand zijn handelen of nalaten. Het is hierbij wel belangrijk dat het gaat om het eigen verwijtbaar handelen of nalaten. Dus wanneer iemand tegen een andere auto aanrijd, en de auto van een derde heeft hiervan schade geleden, zal dit worden betiteld als schuld aansprakelijkheid omdat diegene zelf heeft gereden.

Risicoaansprakelijkheid houdt in dat dat iemand aansprakelijk is voor schade die niet door diegene zelf is veroorzaakt. Het hoeft dus niet uw schuld te zijn in dit geval. Als iets wat onder uw verantwoordelijkheid valt een bepaald risico met zich meebrengt kan die schade dus op u verhaald worden. Dit is dus ook wanneer uw pand schade toebrengt aan derden. Bijvoorbeeld wanneer een dakpan of een stuk steen valt op een voorbijganger, dan kan het zo zijn dat u als eigenaar van het pand aansprakelijk bent voor de schade.

Een belangrijke toevoeging hieraan is echter wel dat wanneer het om een gebouw gaat, er sprake moet zijn van een gebrek. Hiermee bedoelen we dat er iets niet goed aan het pand moet zijn waardoor de desbetreffende schade is veroorzaakt.

Wanneer die dakpan uit het voorbeeld valt onder normale windomstandigheden, is er waarschijnlijk iets mis met het dak omdat dakpannen niet zomaar van het dak afwaaien. In dit geval is zal de eigenaar aansprakelijk gehouden worden omdat die dakpan waarschijnlijk al los zat wat gezien wordt als een gebrek aan het gebouw. Hierbij maakt het dan ook niks uit of u hier van te voren vanaf wist of niet. Het is namelijk uw verantwoordelijkheid om het gebouw in goede conditie te houden.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Maar stel het waait enorm hard en er valt dan een dakpan, wordt dat niet gezien als een gebrek. Dit is zo omdat het een abnormale situatie was waar dakpannen niet per se tegen bestemd zijn. Er was dus waarschijnlijk niks mis met de dakpannen maar de wind was te sterk. U zal als verhuurder in dit geval dus niet aansprakelijk worden gehouden.

Bij het bezitten van panden (die u verhuurd) is het dus altijd belangrijk dat u regelmatig een bouwkundige controle laat uitvoeren om vervelende situaties te voorkomen waarin u als schuldige bevonden kan worden. 

Wij van huis verkopen met huurder erin kopen verhuurde woningen aan voor onze eigen beleggingsportefeuille. Ook wanneer uw pand in slechte staat van onderhoud is kunnen wij door onze jarenlange ervaring en lange termijn beleggingsvisie kunnen het beste bod uitbrengen op uw verhuurde woning. 

Door onze woningen goed te beheren, te onderhouden en te verduurzamen dragen wij bij aan het woongenot en de uitstraling van wijken in heel het land. Wij gaan een lange-termijn relatie aan met onze huurders en zijn ons bewust van goed huurders en verhuurderschap.

Waarom aan ons verkopen?

Direct een bod

Wij brengen direct een bod uit zonder bezichtiging.

Direct zekerheid

Onze financiering is gegarandeerd. Directe zekerheid.

Alle soorten woningen

Lastige huurders of verouderd kluspand?

Verhuur specialist

Geen zorgen over de huurders of problemen.

Dé opkoper van verhuurde woningen en bedrijfspanden

Gespecialiseerd in verhuurd vastgoed en verhuurbeheer

Verhuurde woningen

Heeft u één of meerdere verhuurde huizen? Wij kopen zowel losse woningen als portefeuilles.

Verhuurde Studentenpanden

Wilt u af van uw studentenpand(en)? Bij ons geen zorgen over de studenten!

Verhuurde bedrijfspanden

Wij kopen alle soorten bedrijfspanden op. van loods, winkelpand tot kantorengebouw.

Vastgoed & Beleggingspanden

Ziet u uw vastgoed als pure belegging? Ook dan kunt u uw panden bij ons aanbieden.

Bod aanvragen

Vraag direct gratis een vrijblijvend bod aan:

*Uw gegevens worden discreet gebruikt en uitsluitend voor het uitbrengen van het bod (zie privacybeleid). U wordt niet aan mailings toegevoegd. U gaat akkoord met onze voorwaarden.

Wij zijn een landelijke vastgoedorganisatie

Wij beschikken over een landelijke vastgoedportefeuille waarin wij verhuurde woningen, appartementen en panden aankopen als belegging. Wij beschikken over ons eigen vastgoedbeheersysteem waarmee wij de portefeuille maximaliseren en verduurzamen. Zo kunt u dus bij ons terecht met een los verhuurd appartement, maar ook voor de verkoop van uw vastgoedportefeuille met appartementen. Of het nu een appartement met expats betreft of een appartement verhuurd aan studenten middels een kamerverhuurvergunning; u kunt bij ons met elk type huurder terecht voor een soepele en snelle verkoop.

Trusted By

This is a place to showcase the logos of some of your clients

Our Blog

A description of your blog and what the visitor could expect to find in it.

Professioneel advies nodig?

Onze vastgoedspecialisten bieden dagelijks vele verhuurders advies op maat. Mail of bel ons voor vastgoedadvies: