• 24/7 Geopend & Bereikbaar
 • 085-004 7858
 • Kortelandseweg 33 Nootdorp
Static Slide

Verkopen met
huurder erin zonder bezichtiging?

Marktwaarde woning in verhuurde staat

Marktwaarde woning in verhuurde staat

Bent u benieuwd wat de marktwaarde van uw woning in verhuurde staat is, omdat u bijvoorbeeld uw verhuurde woning wilt verkopen? De marktwaarde van een woning wordt in de meeste gevallen bepaald aan de hand van de staat van de woning, de locatie waar het huis zich bevindt, de WOZ-waarde, het energielabel en eventueel vergelijkbare woningen in de buurt. De marktwaarde van een woning in verhuurde staat wordt bepaald door nog een andere factor, namelijk de maandelijkse huuropbrengst.

Huurder bedrijfspand betaald niet

Verschil marktwaarde in verhuurde staat

Er zit een verschil tussen de marktwaarde van een leegstaande woning en de marktwaarde van een verhuurde woning. Bij het bepalen van de marktwaarde in verhuurde staat, wordt er uit gegaan van de huuropbrengsten van de woning en de hoogte van het rendement op de woning. Een woning in verhuurde staat heeft in de meeste gevallen een lagere waarde als een leegstaande woning. Dit komt doordat het kopen van een verhuurde woning voor particulieren minder aantrekkelijk. In deze situatie is de nieuwe eigenaar namelijk niet zeker weet wanneer hij de woning kan innemen voor eigen gebruik.

Markwaarde in verhuurde staat percentage

De waarde van een leegstaande woning en een woning in verhuurde staat, scheelt met minimaal 30%. Dit komt doordat er bij verkoop van een verhuurde woning sprake is van de wet ‘koop breekt geen huur’, doordat huurders recht hebben op huurbescherming. Bij verkoop van de woning moet het lopende huurcontract dus overgenomen worden door de nieuwe eigenaar. Hierdoor ligt de waarde van een verhuurde waarde dus lager. Dit heeft tevens te maken met de maandelijks huuropbrengsten.

Marktwaarde in verhuurde staat berekenen

De waarde van een huis in verhuurde staat wordt bepaald aan de hand van een taxateur. Deze taxateur moet goedgekeurd zijn door de hypotheekgever. De waarde van het verhuurde huis zal in de meeste gevallen afwijken van het bedrag waarvoor de woning is aangekocht of de WOZ-waarde van de woning in lege staat. De waarde is afhankelijk van de leegwaarde van de woning, huurwaarde en exploitatiekosten. Bij de leegwaarde van de woning is de locatie en staat van onderhoud van het huis van belang. Onder de huurwaarde valt de hoogst haalbare kale huuropbrengst, die gerealiseerd kan worden bij ongemeubileerde overeenkomst.  Exploitatiekosten zijn eventuele toekomstige kosten voor onderhoud en beheer van het huis.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

 • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
 • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
 • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
 • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
 • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
 • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
 • Actief over heel Nederland.

Marktwaarde verhuurde staat voorbeeld

In veel gevallen wordt voor de marktwaarde in verhuurde staat de maandelijkse huuropbrengst genomen en vermenigvuldigt met 12.

De waarde in verhuurde staat kan ook berekend willen worden voor het vaststellen van vermogensbelasting. Vermogensbelasting wordt belast in box 3. Het bepalen van de waarde van een verhuurde woning, wordt in deze situatie gedaan aan de hand van de WOZ-waarde en de jaarlijkse kale huurprijs. Een voorbeeld hiervan is:

De WOZ-waarde van een woning is €270.000. De maandelijkse (kale) huuropbrengst is €750,-. Dit bedrag wordt vermenigvuldigd met 12 om de jaarlijkse huur te krijgen. €750,- x 12 = €9.085. De verhouding van jaarlijkse huurprijs tot WOZ-waarde wordt bepaald door de jaarlijkse huurprijs te delen door de WOZ-waarde: €9.085/ €270.000 x 100% = 3,36%. De leegwaarderatio hierbij kan bepaald worden aan de hand van de volgende tabel:

 

Verhouding jaarlijkse huurprijs tot WOZ-waarde is meer dan Maar niet minder dan Leegwaarderatio
0% 1% 45%
1% 2% 51%
2% 3% 56%
3% 4% 62%
4% 5% 67%
5% 6% 73%
6% 7% 78%
7% 85%

Om de waarde van de verhuurde woning verder te berekenen, moet de WOZ-waarde vermenigvuldigd worden met het percentage leegwaarderatio. Dit is in deze situatie 62%. De waard van de verhuurde woning zal dus zijn: 0,62 x €270.000 = €167.400. Deze waarde mag in deze situatie aangeven worden voor vermogensbelasting in box 3.

Marktwaarde woning in verhuurde staat aanvragen

Bij het willen verkopen van uw verhuurde woning, is het ook mogelijk om de waarde van de woning te laten bepalen door een vastgoedmakelaar. Bij Huis verkopen met huurder erin bent u hiervoor aan het juiste adres. Bij onze organisatie kunt een gratis een vrijblijvend bod aanvragen op uw woning. Wij nemen al binnen 8 uur contact met u op om uw woning te bespreken. Wij plannen graag een moment met u in om de woning te bezichtigen. Op deze manier kunnen wij een beter beeld krijgen bij de woning en er hierdoor voor zorgen dat wij u een redelijk bod doen. Echter is het bij voldoende informatie ook geen probleem wanneer het niet mogelijk is om het huis te bezichtigen.

Vrijblijvend bod aanvragen

Voor alle soorten verhuurd vastgoed

Voor zowel particulieren als bedrijven

Of het om een studentenpand, verhuurd huis of verhuurd bedrijfspand gaat. U kunt ons altijd benaderen voor elk soort vastgoed.

 • Geheel kosteloos en vrijblijvend bod ontvangen
 • Ook voor laag verhuurde appartementen
 • Geen makelaarskosten en notariskosten bij verkoop
 • Wij kopen ook wanneer bezichtigen niet mogelijk is
 • Verzekerd van een marktconform bod in verhuurde staat
 • Ook met probleemhuurders met betalingsachterstanden
 • Geen langdurig verkooptraject en onzekerheden

Voordelen van Huis verkopen met huurder erin

 • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
 • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
 • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
 • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
 • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
 • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
 • Actief over heel Nederland.